Βιογραφικό

Μαρία Προκοπίου

maria_prokopiouΗ Προκοπίου Μαρία, μητέρα δύο παιδιών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Αθήνας το 2004. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την θητεία της ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου και στο Αγροτικό Ιατρείο Κοντοπουλίου Λήμνου. Ακολούθως εργάστηκε στο κομμάτι της έρευνας ως επιβλέπουσα κλινικών μελετών και στο κομμάτι της ασφάλειας των φαρμάκων, τελειώνοντας ταυτόχρονα το μεταπτυχιακό της στη διοίκηση μονάδων υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

 

Ολοκλήρωσε την απαιτούμενη διετή άσκηση στην Παθολογία στην Παθολογική Κλινική του ΓΝΑ ¨Η Αγία Ελένη¨ και συνέχισε την ειδίκευσή της στην Ενδοκρινολογία και το Σακχαρώδη Διαβήτη στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Ά Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό».

Η εκπαίδευσή της ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» στην Ενδοκρινολογική Κλινική, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο Αθηνών “Έλενα Βενιζέλου”,  συμμετέχοντας στα Ιατρεία Ενδοκρινοπαθειών Κύησης, Εμμηνόπαυσης και Οστεοπόρωσης, στο Ιατρείο Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής και στο Ανδρολογικό Ιατρείο.

 

Η Γιατρός έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην Γενική Ενδοκρινολογία, στο Διαβήτη Κύησης και στο Σακχαρώδη Διαβήτη δουλεύοντας μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μαστοράκο στο εξωτερικό Ενδοκρινολογικό Ιατρείο του Αρεταίειου Νοσοκομείου και στην Ενδοκρινολογική Μονάδα  του Παν/μίου Αθηνών, στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο επί σειρά ετών.

 

Παράλληλα η γιατρός έχει ειδικευτεί στον Ιατρικό Βελονισμό , έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Διαχείρισης της Διατροφής και Απώλειας Βάρους ενώ διεκπεραιώνει τη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, συνεχίζει την επιμόρφωσή της συμμετέχοντας σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ αποτελεί μέλος  Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών.

Σας περιμένουμε στον χώρος μας

Το Ιατρείο

Στο ιατρείο  μας  προσφέρουμε στους ασθενείς μας την πιο ολοκληρωμένη θεραπεία και φροντίδα στον τομέα της Ενδοκρινολογίας , του Διαβήτη και του Βελονισμού.

Η λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού, η λεπτομερής κλινική εξέταση και η αναλυτική προσέγγιση των εργαστηριακών σας εξετάσεων οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη διάγνωση.

Στο ιατρείο μας ακολουθούνται όλα τα ενημερωμένα ιατρικά πρωτόκολλα και σας δίνονται γραπτές και λεπτομερείς οδηγίες. Πιστεύουμε ότι ο θεμέλιος λίθος της θεραπείας του ασθενούς είναι η επικοινωνία γιατρούς-ασθενούς.

Η γιατρός εξετάζει κατόπιν ραντεβού στο Ιατρείο στην Αθήνα, Βασιλίσσης Σοφίας 98Α, Δευτέρα έως Τετάρτη και Σάββατο, και στο ιατρείο στο Γέρακα, Φοινικιάς 10, Πέμπτη και Παρασκευή.