«Μένουμε Σπίτι» δε σημαίνει πως αναβάλουμε τους στόχους μας.

health coaching

«Μένουμε Σπίτι» δε σημαίνει πως αναβάλουμε τους στόχους μας.

Τελευταία δεχόμαστε τηλεφωνήματα από πολλούς ασθενείς μας οι οποίοι χρησιμοποιούν μία φράση «Τώρα που είμαστε σπίτι δε μπορούμε να κάνουμε γυμναστική και τρώμε και κάτι παραπάνω». 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το «Μένουμε Σπίτι» είναι στο χέρι μας να αλλάξει. Γιατί θα πρέπει να είμαστε με τις πυτζάμες όλη μέρα? Γιατί θα πρέπει να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες? Γιατί θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τους στόχους μας?

Αν έχετε χρόνο να λυπάστε τον εαυτό σας, να παραπονιέστε, να τσεκάρετε συνεχώς τα social media, να βλέπετε όλες τις σειρές του Netflix, τότε έχετε χρόνον να θέσετε στόχους, να γυμναστείτε,  να οριοθετήσετε τις ώρες του ύπνου σας, να κάνετε μία λίστα από πράγματα για τα οποία είστε ευτυχείς και να βελτιώσετε τον εαυτό σας. 

Ενεργοποιήστε τον εαυτό σας ώστε να δημιουργήσετε μία νέα ρουτίνα και μην αφήνετε τον καναπέ να σας ρουφήξει.  Όσοι έχετε προβλήματα  υγείας που απαιτούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής οπως διατροφή και άσκηση, μην τον αναβάλεται .  Οργανώστε την καθημερινότητά σας:

Ξυπνήστε το πρωΐ και ντυθείτε. Ακόμα κι αν δεν νιώθετε τόσο άνετα όσο με τις πυτζάμες σας, το να βάλετε άλλα ρούχα θα σας κάνει να νιώσετε πιο παραγωγικοί και λιγότερο σε ένα τέλμα.

Φτιάξτε τα μαλλιά σας και όσε συνηθίζατε να βάφετεστε, μην αμελείτε το μακιγιάζ σας. Ακόμα κι αν δε σκοπεύετε να πάτε κάπου, αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Μαγειρέψτε και φάτε υγιεινά. Αν μπορείτε καταναλώστε ποικιλία διαφορετικών τροφών και δοκιμάστε νέες συνταγές.  Αυτό θα προσθέσει στη μέρα σας ποικιλία και θα διατηρήσει το σώμα σας υγιές. 

Βγείτε στον φρέσκο αέρα και ασκηθείτε. Ο φρέσκος αέρας θα σας βοηθήσει να μη νιώθετε κλεισμένοι και κολλημένοι σπίτι σας. Περπατήστε για μισή ώρα καθημερινά. Θα νιώσετε ευεξία. 

Να είστε δημιουργικοί.  Προσπαθήστε να κάνετε νέα πράγματα ή ασχοληθείτε με πράγματα που σας άρεσαν στο παρελθόν και δε προλαβαίνατε.  Το να είστε δημιουργικοί είναι ένας έξυπνος τρόπος ώστε να διατηρείτε μυαλό σας ενεργό και χαλαρωμένο. 

Κλείστε την τηλεόραση και μειώστε το χρόνο ενασχόλησής σας με τα social media. Όλοι και παντού μιλάνε για το νέο ιό.  Προτιμήστε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να παίξετε ένα παιχνίδι με τα παιδιά σας. 

Διατηρούμε αποστάσεις αλλά δεν αποστασιοποιούμαστε κοινωνικά.  Ακόμα και τώρα που δε μπορούμε να επισκεφτούμε τους συγγενείς και τους φίλους μας, μπορούμε να τους μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή να κάνουμε μία βιντεοκλήση.  To να προσεγγίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. 

Αν όλα αυτά δε σας αγγίζουν, τότε ελάτε να μιλήσουμε ώστε να σας βοηθήσουμε μέσα από το Health Coaching με δημιουργική συζήτηση να να βρείτε τον τρόπο ώστε να θέσετε τους στόχους σας και να βελτιώσετε το επίπεδο της υγείας σας. 

Tip: Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Health Coaching